Ayvalık’ta Çöplük Alanda Çıkan Yangın Korkuttu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki çöplük alanda çıkan yangın yürekleri ağza getirdi.Alınan bilgiye göre; gece yarısında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangının çöplük alanın yakınında...

Ayvalık’ta Çöplük Alanda Çıkan Yangın Korkuttu
banner98
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki çöplük alanda çıkan yangın yürekleri ağza getirdi.
Alınan bilgiye göre; gece yarısında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangının çöplük alanın yakınında bulunan ormanlık alana sıçramaması için hummalı çalışmalar yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği yükselen alevlere 4 arazöz, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı bünyesindeki 20 tonluk su tankeri ve BASKİ’ye ait bir kepçe ile müdahale etti.
Gece nöbetçisi 10 personelin yoğun çabaları sonucunda yangın sabah saat 06.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.Çöplük alanın çam ağaçlarından oluşan ormanlık alana sıçramaması için kontrol altına alınan yangın için öğle saatlerine kadar da soğutma çalışması yapan itfaiye ekiplerine bazı vatandaşlarında yardımcı olmaya çalıştıkları gözlendi.
Çöplükte, molozların döküldüğü alanın sürekli bir kepçe ile düzenlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar ise turizm sezonunun yaklaşması ve yazlıkçıların ilçeye akın etmesi nedeniyle çöplük alanda çöp ve moloz yığınlarına ait yoğunluğunun arttığına dikkat çekerek, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu alanda kepçe ve greyderlerle biriken molozların boş alanlara yayılması gerektiğini vurguladı.
Denetimin şart olduğunun altını çizen vatandaşlar, hava sıcaklığının artış göstermesiyle özellikle Temmuz ve Ağustos aylarından bir cam kırığı parçasının bile mercek görevi görerek, güneş ışığını aleve dönüştürmesini mümkün kılacağına dikkat çekerek, çöplük alanın mutlaka sıkı bir denetim altına tutulması gerektiğini belirttiler.
Vatandaşlar, çöplük alanın yakınındaki çam ağaçlarından oluşan ormanlığın yükselen dev alevlerden sıçrayabilecek bir kıvılcımla büyük orman facialarına neden olabileceğini de belirterek, yetkililerden bu konuda daha fazla duyarlı olmalarını istedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0