Araçları Gölete Uçan Aile Ağıtlarla Toprağa Verildi

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde otomobilin gölete uçması sonucu hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişi ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.2 gün önce ilçeye bağlı Kale köyünden Ankara’ya dönmekte olan Cankurtaran ailesinin...

Araçları Gölete Uçan Aile Ağıtlarla Toprağa Verildi
banner98
Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde otomobilin gölete uçması sonucu hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişi ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
2 gün önce ilçeye bağlı Kale köyünden Ankara’ya dönmekte olan Cankurtaran ailesinin içinde bulunduğu otomobil karanlıkta Çağlayan-Kümbet yoluna girdi. Araç sürücüsü Göksel Cankurtaran yolun sonunu fark edemeyince ailenin içinde bulunduğu otomobil gölete uçtu. Kazada Göksel Cankurtaran, eşi Selay (34), kızlar Selcan (8), Fatma (7) ve annesi Fatma Cankurtaran hayatını kaybetti.
Ailenin cenazeleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Kale köyüne getirildi. Kale Köyü Hizmet Evi’ne getirilen Göksel Cankurtaran, eşi Selay, kızları Selcan ve Fatma ile annesi Fatma Cankurtaran’ın cenazeleri araçtan indirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazeler daha sonra burada traktör römorklarına konularak cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve yakınları ile köy halkı katıldı. Namazın kılınmasının ardından cenazeler gözyaşları içinde köy mezarlığında yan yana defnedildi. Defnedilen kız çocuklarının mezarlarının içlerine yastık konulması dikkat çekti.
FACİAYLA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI
Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Cankurtaran ailesinin evine giderek taziye ziyaretinde bulunduktan sonra basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulundu. Kaymakama Pınar, acı bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Maalesef 5 vatandaşımızı yitirdik ve az önce toprağa verdik. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tarifi mümkünü olmayana bir acı. Söyleyecek çok fazla kelime de bulamıyorum. Sabah Cumhuriyet savcılarımızla görüştük. Olay anından itibaren gerekli tahkikata başladıklarını bildirdiler. Sorumluların bulunup en ağır şekilde cezalandırılması noktasında gerekeni en hızlı şekilde yapacaklarını ifade ettiler. Konu adili makamlara intikal ettiği için şu anda söyleyebileceklerim bu kadar" dedi.
Bir gazetecinin kazada ihmal olup olmadığını sorması üzerine Kaymakam Pınar, "Herhangi bir yorum yapmam yanlış olur. Çünkü neticede konu adli makamlara intikal etti. Varsa sorumluları hak eden hak ettiği cezayı alacağı şekilde devletimizin Cumhuriyet savcıları tüm çalışmayı yürütecektir. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın" diye konuştu.
Facianın meydana geldiği gölet yolunun hala açık olması dikkat çekti. Gölete giden iki yolun bir tarafı köylüler tarafından kapatılarak uyarı levhaları konuldu. Gölete giden diğer yolun ise trafiğe açık durumda olduğu görüldü. Faciada hayatını kaybeden iki kız çocuğunun ayakkabılarının gölet kenarında olması dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0