Antalya’da Baretli Cumhuriyet Yürüyüşü

Antalya’da Türkiye Gençlik Birliği’nin öncülüğünde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar baretleri ile Ermenek’te yaşanan maden kazasına dikkat çekti.Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğündeki yürüyüşe...

Antalya’da Baretli Cumhuriyet Yürüyüşü
banner98
Antalya’da Türkiye Gençlik Birliği’nin öncülüğünde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar baretleri ile Ermenek’te yaşanan maden kazasına dikkat çekti.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğündeki yürüyüşe katılmak isteyenler Konyaaltı Varyant’ta bir araya geldi. Grup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte bazı kişiler, Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden ocağı kazasını baret takarak protesto etti. Meşalelerinde taşındığı yürüyüşte sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Çocuklarında katıldığı yürüyüşte bebek arabalı bir annenin de yer alması dikkat çekti. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Atatürk Anıtı çevresinde toplanan kalabalık Türk bayrakları ve 10. Yıl Marşı eşliğinde coşkulu bir kutlama yaptı. Bu sırada anıtın en yüksek noktasına çıkarak bayrak sallayan bir çocuk dikkat çekti. Anıta ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ afişi asan kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Öte yandan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Antalya İl Başkanlığı üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grupta Attalos Heykeli önünde basın açıklaması ile Ermenek’teki maden kazasını protesto etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0