banner102

2 Bin Yıllık Dev Ağacın Dalı Koptu: 2 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 bin yıllık dev çınar ağacının dalının kopması sonucu 2 Türk kadın turist yaralanırken, iki otomobilde de maddi hasar meydana geldi. Yaralı kadınlardan birinin bir buçuk aylık hamile olduğu öğrenildi.Olay,...

2 Bin Yıllık Dev Ağacın Dalı Koptu: 2 Yaralı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 bin yıllık dev çınar ağacının dalının kopması sonucu 2 Türk kadın turist yaralanırken, iki otomobilde de maddi hasar meydana geldi. Yaralı kadınlardan birinin bir buçuk aylık hamile olduğu öğrenildi.
Olay, akşam saatlerinde ilçeye 46 kilometre uzaklıktaki Bayır Mahallesi’nde meydana geldi. Yaz sezonunda cip safari ve köy turları ile yerli ve yabancı turistlerin görmeye geldiği 2 bin yıllık dev çınar ağacının 15 metre yükseklikteki dev dallarından birisi rüzgarın da etkisiyle büyük bir gürültüyle kurularak düştü. Ağacın altında bulunan 40 kadar yerli ve yabancı turist büyük panik yaşayarak sağa sola kaçmaya çalıştı. Türk turistlerden Gözde Seçkin (32) ve Gülbeyaz Öz (48) kopan dalın altında kalarak yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Başından ve bacağından yaralanan Gözde Seçkin’in bir buçuk aylık hamile olduğu öğrenildi.
Kopan ağacın dalı park halindeki iki araçta da maddi hasara neden oldu. Kopan dal Orman İşletme ekiplerince düştüğü yerden kaldırıldı. Ağacın içerisinde büyüyen kurtlar nedeniyle zayıflayarak kırıldığı ve düştüğü tahmin edilirken, jandarma olayla ilgili çalışma başlattı.

ULU ÇINAR AĞACI TARİHE MEYDAN OKUYOR

Bayır köyü meydanında bulunan dev çınar ağacının 1880 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Gövdesi yaklaşık 3 metre çapında olan ağacın etrafında dönülmesi durumunda sağlıklı ve uzun bir hayatın kapılarını açtığına inanılıyor. Çınar ağacını görmek için turistler Bayır köyüne akın ediyor. Asırlık ağaç 2008 yılında çürüme meydana gelmesi üzerine Marmaris Ticaret Odası tarafından bakıma alınmıştı. Bursa’dan gelen özel ekipte görevli Orman Yüksek Mühendisi Teoman Varol, ağacın son yıllarda çürümeye yüz tuttuğunu belirterek, “Tedaviyle ağacın ömrü uzatıldı. Ağacın yaşı köylüler tarafından 2 bin 300 yıl olarak biliniyor. Teknik incelemede ağacın 1880 yaşında olduğunu tespit ettik. Ağacın tedavisine her yıl nisan ayında özel bir gübre verilerek devam edilecek” demişti.
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0