14 Kişi Tatil İçin Gittikleri Koyda Mahsur Kaldı

Bartın’a tatil için gelen 3’ü çocuk, 14 kişinin yer aldığı 2 aile tekne ile gittikleri koyda kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı.Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ta yaşayan biri 14 aylık olan 3 çocuk ve 11 yetişkinin yer aldığı...

14 Kişi Tatil İçin Gittikleri Koyda Mahsur Kaldı
banner98
Bartın’a tatil için gelen 3’ü çocuk, 14 kişinin yer aldığı 2 aile tekne ile gittikleri koyda kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ta yaşayan biri 14 aylık olan 3 çocuk ve 11 yetişkinin yer aldığı 14 kişilik iki aile, tatil için geldikleri İnkumu’nda tekne kiralayarak Ariönü köyü Doğanyuvası mevkiinde bulunan koya gitti. Akşam saatlerinde geri dönmek için çağırdıkları teknenin dalgaların yükselmesi sonucu kıyıya yanaşamaması üzerine aileler koyda mahsur kaldı. Tekne sahibi ve ailelerin haber vermesi üzerine olay yerine Jandarma, Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece saatlerine kadar yaptıkları çalışmalar sonuçsuz kalırken, kurtarma çalışmalarına ara verildiği ve sabah erken saatlerinde tekrar başlanacağı açıklandı. Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu, Bartın Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, AFAD İl Müdürü Nurhan Doğruöz de kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.
Diğer yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli 3 dalgıcın yüzerek koya ulaştığı ve ailelere refakat ettiği belirtildi.
Ailelerin sağlık durumları ile ilgili bir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Arıönü Köyü muhtarı Erdal Ateş, bölgeye karadan ulaşımın arazinin sarp kayalık ve uçurumlu olması nedeniyle zorlukla sağlandığını ve aileleri bu nedenle karadan da çıkartamadıklarını söyledi.
Ateş, “Şu ana kadar denizden ve karadan kurtarma imkanı yok. 4 saat yoğun uğraş sonucunda kayalıklardan koya indik. Ancak karadan da kurtarma imkanımız yok. Hepsinin sağlık durumu iyi. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları da mahsur kalan ailelere refakat ediyor. İlerleyen saatlerde erzak ulaştırmaya çalışacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0