13 Yaşındaki Emine’nin Ölümüne Yolaçan Magandaya 28 Yıl Hapis Talebi

Beyoğlu’nda 13 yaşındaki Emine Demirel’in 3 yıl önce maganda kurşunu ile ölmesine ilişkin davada savcı, hakkında cinayet suçundan kesinleşmiş cezası bulunan sanık Gökay Yurdayiğit’in "olası kasıtla insan öldürmek" suçundan...

13 Yaşındaki Emine’nin Ölümüne Yolaçan Magandaya 28 Yıl Hapis Talebi
banner98
Beyoğlu’nda 13 yaşındaki Emine Demirel’in 3 yıl önce maganda kurşunu ile ölmesine ilişkin davada savcı, hakkında cinayet suçundan kesinleşmiş cezası bulunan sanık Gökay Yurdayiğit’in "olası kasıtla insan öldürmek" suçundan 28 yıla kadar hapsini talep etti.
Beyoğlu’nda 2 Eylül 2013’te tekstil atölyesinde çalışırken maganda kurşunuyla 13 yaşındaki Emine Demirel’in hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Sanıklardan Cansev Yurdayiğit’in 7 Ekim 2013 tarihinde suçu kendisinin işlediğini belirterek olayda kullanılan silahla teslim olduğu hatırlatılan mütalaada soruşturma devam ederken gelen telefon ihbarında olayı gerçekleştiren kişilerin Gökay Yurdayiğit ve Gülseren Yurdayiğit olduğunun bildirildiği, bunun üzerine soruşturmanın Gökay Yurdayiğit üzerinde yoğunlaştırıldığı hatırlatıldı.
BAZ SİNYALİ OLAY YERİNDE VERİLDİ
Soruşturma kapsamında Gökay Yurdayiğit’in kullandığı telefon hattının geriye dönük incelemeye alındığı aktarılan mütalaada, telefon hattının olay tarihinde olay yerinden baz istasyonu sinyal bilgileri verdiğinin tespit edildiği, Gökay Yurdayiğit’in daha önce başka bir cinayet suçu sebebiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hakkında müebbet hapis cezası verildiği ve kesinleştiği, bu ceza sebebiyle yakalamasının bulunduğu ve 3 Ocak 2014 tarihinde yakalandığı ifade edildi. Mütalaada yapılan soruşturma sonunda Cansev ve Gökay Yurdayiğit’in hakkında dava açıldığı ancak Cansev Yurdayiğit’in suçlamayı kabul etmediği, suçu üstlenmesini kendisinden anneannesi Gülseren Yurdayiğit’in istediğini ve suça konu silahı kendisine anneannesinin teslim ettiğini söylediği belirtildi.
Mütalaada, tanık ifadelerine göre olayı gerçekleştiren kişinin erkek olduğu, Cansev Yurdayiğit’in kullanmış olduğu telefon hattının olay tarihinde olay yerinden baz sinyali vermediği, Beyoğlu’nda başka bir adresten sinyal verdiği anlatıldı.
SUÇU ÖNCE ÜSTLENDİ, SONRA VAZGEÇTİ
Mütalaada mevcut deliller kapsamında başka bir suç sebebiyle aranmakta olan Gökay Yurdayiğit’in, Gül Yurdayiğit’in evinde bulunduğu sırada balkondan rastgele silahla ateş ederek Emine Demirel’in ölümüne neden olduğu, aranması olduğu için de yakalanmamasının temini sebebiyle Gülseren Yurdayiğit’in suçu sanık Cansev Yurdayiğit’in üstlenmesini istediği ancak Cansev’in önce suçu üstlendiği sonra bu beyandan vazgeçtiği belirtildi.
28 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Sanıklardan Cansev Yurdayiğit’in beraatini talep eden savcı mütalaasında, Gökay Yurdayiğit hakkında "olası kasıtla insan öldürmek" ve "ateşli silahlar kanuna muhalefet" suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca Gülseren ve Cansev Yurdayiğit hakkında suç uydurmak ve suç üstlenmek suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
KARDEŞLERİNE BAKMAK İÇİN TEKSTİL ATÖLYESİNDE ÇALIŞIRKEN MAGANDA KURŞUNU İLE ÖLMÜŞTÜ
Beyoğlu’nda babasının ölümünden sonra kardeşlerine bakmak için okul çıkışında tekstil atölyesinde çalışmak zorunda kalan 13 yaşındaki Emine Demirel, 2 Eylül 2013’te bir magandanın ateşlediği silahtan çıkan merminin kalbine isabet etmesi sonucu ölmüştü.
GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ OLAYI AYDINLATTI
Olaydan sonra 34 yaşındaki Cansev Yurdayiğit emniyete giderek teslim olmuştu. Ancak, ortaya çıkan bir görgü tanığı balkondan ateş eden kişinin 1.80 boylarında erkek şahıs olduğunu söylemişti. Bunun üzerine polisin yaptığı araştırma sonucunda Cansev Yurdayiğit’in başka suçtan kesinleşmiş cezası ve yakalaması bulunan dayısı Gökay Yurdayiğit (39) şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilmişti. Yapılan araştırmada Gökay Yurdayiğit’in kullandığı cep telefonunun da olay saatinde suç mahalli olan evde sinyal verdiğini tespit edilmiş, bunun üzerine savcılık yakalanan Gökay Yurdayiğit ve Cansev Yurdayiğit hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
Suçu üstlenen Cansev Yurdayiğit tutuklu bulunduğu Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nden mahkemeye bir mektup yazarak suçu kendisinin işlemediğini, anneannesinin müebbet hapis cezası bulunan dayısının yerine suçu üstlenmesini istediğini belirtmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0