ANKARA'DA KONUŞULANLAR!!!

Geçtiğimiz günlerde İNCE MEDYA GRUP olarak, bazı ziyaretler yapmak için Ankara’daydık.

Başta İNCE MEDYA GRUP Ankara Temsilcimiz Mehmet Çatakçı ve editörümüz Mustafa Berber ile birlikte ziyaretler gerçekleştirdik.

İki günlük güzel bir program oldu. Başta TBMM, Emniyet Genel Müdürlüğü, AK Parti Genel Merkezi, Sağlık Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bazı AK Parti Bursa Milletvekillerine geçte olsa, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Bu kapsamda bizleri misafir eden;

-Cumhurbaşkanı Başdanımanı Sn.Yiğit Bulut’a,

-Sağlık Bakan Yardımcısı Sn. Halil Eldemir’e,

-Emniyet Genel Müdürü Sn. Celal Uzunkaya’ya,

-AK Parti Grup Başkan Vekili Sn. Bülent Turan’a,

-AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sn. Mustafa Köse’ye,

-AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak’a,

-AK Parti Genel Sekreter Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Kılıç’a,

-İçişleri Bakan Danışmanı Sn. Harun Akın’a,

-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Danışmanı Sn. Bennur Karaburun’a,

-AK Parti Bursa Milletvekili Sn. Atilla Ödünç’e, ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Bizlerde gazeteci olarak Ankara'ya gelmişken, ManşetX Gazetesi Ankara temsilcimiz Mehmet Çatakçı ile gündeme dair konularla ilgili, TBMM'den bir canlı yayın gerçekleştirdik.

İşte bu canlı yayında, Ankara gündemindeki önemli konuları sizler için değerlendirdik. Gelen yoğun istek üzerine o gün canlı yayında neler konuştuğumuzu sizlere aktarıyorum.

NECMİ İNCE: Ankara'da tüm siyasi partilerin şuan da toplantıları devam etmekte, gündemle ilgili öne çıkan konular var. Bugün mecliste de bazı tasarılar gündeme gelecek, gündemde neler var?

MEHMET ÇATAKÇI: Şuan da TBMM'DE gruplar toplanıyor. MHP'nin grubu yok ama devam ediyor, sabahleyin de İYİ parti yaptı daha sonra CHP ve HDP'nin var. Şimdi öncelikle 15 gündür meclis tatildi. Cumhurbaşkanı'da 15 gündür sahadaydı. AK Parti aday tanıtımlarına katılıyordu. Şimdi de anketler savaşı başladı.

NECMİ İNCE: Ankara'da da bundan birkaç gün önce ORC firmasının anketleri açıklandı. Ankara’da %40 ve %43 arası bir fark var fark kapanır mı?

MEHMET ÇATAKÇI: O anketlere inanmıyoruz. Nedenine gelince, AK Parti, Mart'ın 10-15’i arasında büyük bir anket yaptıracak. Yabancı bir firmaya ama tarafsız yaptıracak.  Neden? Önünü net görmesi için. Böyle bir anketi CHP'de yaptıracak. Şuan da başkan adaylarının kendi yaptırdıkları anketler taraflı oluyor. Anket tarafsız olur. Anket dediğin, Ankara'nın her tarafında yapılan ankettir. Şimdi AK Parti'de bu işi çok iyi yapıyorlar. AK Parti Genel Merkezi Türkiye genelinde gizli bir anket yaptıracak. Yani partililerin dahi haberi olmayacak böyle bir anketten. Gerçekler neyse ortaya çıkacak. Aynısını CHP ve İYİ Parti'de yaptıracak. Ben sabah İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısıyla görüştüm. Bana, bizde büyük bir anket yaptıracağız dedi. Yani bugünler de yapılan anketler taraflı anketler. Bunlara inanmamak lazım. Gerçekleri görmek lazım. Birde adayların sahada ki çalışmalarına bakmak lazım.

NECMİ İNCE: Şuan da hali hazırda projeler de yok. İller bazında Ankara'da da, İstanbul'da da, Bursa'da da daha projeler hayata geçmedi.

MEHMET ÇATAKÇI: Ankara'da şuan da Mansur Yavaş projelerini yavaş yavaş açıklamaya başladı. İstanbul'da da İmamoğlu sahada fakat Binali Yıldırım henüz sahaya inmedi. Binali Yıldırım 19 Şubat'a kadar Ankara'da meclis başkanlığında görevini yürütüyor. Sahaya indiği yok onun için. Ben 19 Şubat'tan sonra, meydanların ısınacağını düşünüyorum.

NECMİ İNCE: Millet ittifakının da adayları netleşmeye başladı. CHP parti meclisinde aldığı kararlarla başta İstanbul olmak üzere Ankara ve diğer illerle ilgili ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyorlar. CHP HDP ittifakıyla alakalı özellikle İstanbul Beyoğlu'nda önemli bir aday gösterdiler. Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Tunç Soyer’in babasının yine darbe savcısı olması ve sonrasında başta HDP yakınlığı, MHP’ye gönül veren ülkücü camiası içinde ciddi tepkilere sebep oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

MEHMET ÇATAKÇI: Bel altıyla siyaset olmuyor maalesef. Biz bunu gördük yaşadık. Tayyip Bey'e de bel altı vuruldu ilk başladığında siyasete.  Ama ne oldu hatırlayalım. Hikmet Yar'la bir görüşmesi aylarca televizyonda anlatıldı. Resimler konuldu ama tepkiler büyük oldu. Vatandaş bel altı siyaseti sevmiyor. Biz bunu görüyoruz ve yazıyoruz. Bugün Ankara'da Melih Gökçek eski başkan ve AK Parti Melih Gökçek'in konuşmaması için uyarıda bulundu. Neden? Çünkü vatandaş bel altı siyaseti sevmiyor. Tunç Soyer’in babası evet darbenin savcısı ama diğer taraftan da Fettullah Güleni ilk içeri atan adam. Geçmişe takılarak siyaset yapılmıyor. bunu Tayyip Bey her zaman söyler. Bugün Soyer'in çalışmaları taktirle karşılanıyor. Belediye seçimlerinde geçmiş siyaset göz önünde bulundurulmaz. Sadece belediye başkanı ne yapacak buna bakılmalı.

NECMİ İNCE: Bu seçim süreci netleştikten sonra yani özellikle anket sonuçları netleştikten sonra, AK Parti'de Ankara'da ve bazı illerde yerel seçimde Belediye Başkan adaylarında bir değişme olur mu, bu kulis bilgisi olarak konuşuluyor mu?

MEHMET ÇATAKÇI: Hayır. Şunu söyleyeyim sizlere Cumhurbaşkanı kesin olarak açıkladı. Çünkü ince elediler, sık dokudular. Adaylar kesinleşmiştir, adayların değişmesi olmayacaktır. İttifakla bazı sıkıntılı olan yerler de vardı. Onlarda yapıldı ama bir iki küçük şeyler olabilir. O ayrı ama büyükşehirler de böyle bir şey olmayacağı kesin. Özellikle de Ankara kesin.

NECMİ İNCE: AK Parti’yi bekleyen tehlike ne? Ben ikinci üçüncü tehlike diye yazmıştım.

MEHMET ÇATAKÇI: 31 Mart'tan sonra eğer AK Parti istenilen başarıyı gösteremezse hemen şunu hatırlayalım. 1989'da Anavatan Partisi belediyeleri kaybedince muhalefet erken gelen seçim baskısına mecliste başladı ve 1991'de seçimler oldu. Süleyman Demirel iktidara geldi. Şimdi aynı konu yine burada da olabilir.

NECMİ İNCE: Önemli büyükşehirlerden bazıları kaybedilirse zaten muhalefetin bununla ilgili ciddi baskısı olur. Cumhurbaşkanlığı'nın meşruiyeti anlamında. 2020'de bir seçim olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimi?

MEHMET ÇATAKÇI: AK Parti bir anket yapacak. Bu anketten sonra birde Suriye'deki olaylar gündeme gelirse, seçim ertelenebilir ama buna nasıl karar verirler bilemem. Çünkü Parlemento’nun karar vermesi lazım, Parlemento’dan geçmesi lazım. 31 Mart'tan sonra diyelim ki Ankara İstanbul İzmir kaybedildi. Ahmet Davutoğlu'nun hazırladığı bir parti var. Bakanlar var milletvekilleri var. Bunlar bu partiyi kurduktan sonra, AK Parti’den 40-50 milletvekilinin geçeceği söyleniyor. Yeni oluşumlar olabilir, birilileri de katılabilir ve sadece AK Parti'de değil, MHP'de de bölünmeler olabilir. Yarın Davutoğlu'nun kurduğu partiye de 40-50 kişi geçerse, Parlemento aritmetiği değişiyor, muhalefet çoğunluğa geçiyor. Bu olduğu taktirde sistem tıkanır.

NECMİ İNCE: Aynı sıkıntı belediyelerde de olabilir mi? Mesela il ve ilçelerde AK Parti meclis çoğunluğunu sağlayamazsa, bundan önceki yaptığı hizmetleri nasıl yapacak ve AK Parti iktidar olmuş ama il ve ilçelerde muktadir olmaz mı?

MEHMET ÇATAKÇI: Doğru söylüyorsun. Sadece belediye başkanlığını almak yetmiyor, meclisi almak önemli. Çünkü başkanın kararlarının meclisten çıkması gerekir.  Mecliste onaylanması gerekir. Mecliste onaylanmadıktan sonra Başkan Kral olmadıktan sonra ne yazar. AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı meclis üyelikleri dağılımında anlaşmazlığa düşerse, bu seçimi felakete götürür.

NECMİ İNCE: Bursa'yla ilgili ne görüyorsun? Bursa'yı da biliyorsun Ankara'yı da biliyorsun. Son durumu nasıl değerlendiriyorsun?

MEHMET ÇATAKÇI: Bursa'da sıkıntı var. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğer meclis üyeliği dağılımını iyi yaparsa başarır. İyi yapamazsa sıkıntıya girer, bunu açık ve net söyleyeyim. İlçelerde de aynı şekilde. Çünkü ittifaklar noktasında, Millet İttifakında bile meclis üyeliklerinin paylaşıldığı söyleniyor. Cumhur İttifakında henüz böyle bir şey yok. Yani önemli olan biran önce meclis üyeliklerinin oturulup, konuşulup, ayarlanması.

NECMİ İNCE: Kızılcıhamam’da AK Parti Bursa Teşkilatları çalışma programı düzenlendi ve istişare toplantısı yapıldı. Buradan da meclis üyelikleriyle ciddi bir karar çıkacağı da konuşuluyor?

MEHMET ÇATAKÇI: Orada meclis üyelikleri anlaşılırsa, uzlaşılırsa, çalışmalar başarılı olur. Yoksa başarılı olamaz.

İşte Ankara'da canlı olarak yaptığımız yayında, Ankara’da sıkça konuşulan bazı konuları sizlere aktardık. Malum bu hafta Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da, Bursa'ya gelecek.

Bursa'da En Kamuoyu olarak yaptığımız anketlerde de, kıran kırana bir seçim yaşanacağını tekrardan söyleyebiliriz.

Yani AK Parti'nin, bu sefer Bursa'da işi zor.

Özellikle yine En Kamuoyu Araştırma Şirketi olarak yaptığımız ankette yerel seçimlerde Bursa’da aday mı? Yoksa parti mi önemli? Sorusuna nerdeyse %60’ yakın bir sonuçla adayın önemli olduğu ortaya çıktı.

İşte bu kapsamda Millet İttifakı Adayı Mustafa Bozbey'in, özellikle 20 yıldır belediye başkanlığı yapması ve neredeyse her kesim tarafından bilinen ve tanınan bir isim olması, bu seçimin AK Parti için hiçte çantada keklik bir seçim olmayacağını söylemek lazım.

Gerçi Cumhur İttifakı Adayı ve mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta tecrübeli bir belediye başkanı olarak karşımıza çıkmakta. Bursa'nın da sıkıntılarını ve sorunlarını bilen bir isimdir Alinur Aktaş.

Ama bundan önce başta eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin görevden alınması olmak üzere, sokakta, çarşıda pazarda başta enflasyon ve diğer ürünlerle ilgili ciddi zamların gündeme gelmesinden dolayı vatandaşlarda, bu sefer bir değişim yapalım isteğinin de fazla olduğunu görüyoruz.

Yine bu konuyla ilgili şahsım olarak Bursa Kent Meydanı’nda halkla yaptığım röportajlarda, özellikle Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey'in ismi önde çıktı. Bu da Bursa'nın muhafazakâr bir kesimi temsil etmesine rağmen, bu dönem AK Parti'nin oylarının düştüğünün göstergesidir. Bana göre şayet AK Parti Bursa teşkilatları yeni siyaset anlayışının yanı sıra eski siyasetçileri sahaya sürmezse, işleri çok zor. Birlik ve beraberliğin sağlaması gerekmekte.

Çünkü parti içi küskünlerin sayısı hiçte az değil ama bu durumu kimsenin dikkate almadığı konuşuluyor.

Gerçi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başlattığı vefa anlamında, eski siyasetçileri toplayarak istişarelerde bulunması da takdire şayan bir adımdır.

Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski arkadaşlarını vefa anlamında yanından ayırmaması ve önemli görevlere getirmesine rağmen Bursa'da tam tersi olayların izlenmesi de şaşırtıcıdır.

İnşallah ben yanlış değerlendiriyorumdur.

Ben gördüklerimi sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere 45 gün kala Bursa'ya gelmesinin de, zamanlama noktasında yanlış olduğunu düşünüyorum.

Özellikle bu Bursa'da seçimin bu denli başa baş gittiği bir yerde, Cumhurbaşkanı seçimden 1-2 hafta önce gelse, seçmen üzerinde daha etkili bir iz bırakırdı.

Diğer siyasi partilerin genel başkanlarının Bursa'ya geleceğini de  unutmamak lazım.

Malum bizim milletimiz unutkan bir toplumdur.

Yine bu yerel seçimlerde, AK Parti’ye oy verenlerin nerdeyse %80-90’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan için oy verdiğini düşünürsek ne kadar etkili bir lider olduğunu görürüz.

Bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitinginde, nasıl bir tablo ile karşı karşıya geleceğiz.

Şimdilik bizden bu kadar.

Sabır; Boyun eğmek değil, mücadele etmektir.

Hz.Ömer (Radıyallahu anh)

Selam ve DUA ile,

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0