banner101

ALİNUR AKTAŞ'IN MOLDOVA KABUSU

Son zamanlar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı her şey konuşulur oldu, konuşulması da normal aslında. Sonuç itibariyle kendisi, iktidar partisinin elindeki en büyük belediyenin başkanı.

İşin garip tarafı ise ne büyükşehirin borç batağına düşmesi, ne de Bursalıların yıllardır beklediği devasa yatırımların gelmemesi sorunlarından ziyade geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım yazı daha çok gündemde yer aldı. 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bir yurt dışı gezisinde bir bayanın fotoğrafını çektiği kare ile ilgili kaleme aldığım, ‘fotoğraftaki kadın belli oldu’ başlıklı köşe yazımla ilgili Bursa’dan ve  ülkenin dört bir yanından yüzlerce mesajlar ve mailler aldım.

Beni bilen bilir, yıllardır özelikle siyasetçiler olmak üzere önemli makamda olan bürokratlar ve dernek başkanlarının bu zamana kadar hiçbirinin özel hayatıyla ilgili hiç yazı yazmadım. Zaten böyle bir tarzım da hiçbir zaman olmadı.

Malum 3 yıldır Bursa medyasında dönen bazı pislikleri ifşa etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda başta Bursa’nın Fetö Medya sorumlusu Nezir Asaroğlu olmak üzere, yine bu ekibin yıllardır başında olan Kenan Kibar, yaveri Ercan Akyıldız ve yancıları Özlem Yağmur, Nejla (Semra) Teke ile birlikte sinsi planlar yaparak nasıl para devşirdiklerini ortaya çıkarmaya devam ediyoruz.


Hatırlarsanız en son Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın basın danışmanı olarak kapağı oraya atan ama bizim yazılarımızdan dolayı orada da tutunamayan Kenan Kibar’ı da o koltukta çok kalamadan attılar! Kendisine sorsanız emekli oldu der ya neyse…

Ha birde çok dürüşt bir zat ya Kenan Kibar, utanmadan birde internet sitesine ortak olduğunu da ayrıca basında 1-2 gazeteciye yazdırarak karizmayı çizdirmeme derdine düştü.
Gerçi ben bu şahsın ne gazetecilik başarısı olduğunu hala anlayamadım. Neler yaptı, hangi özel haberi veya köşe yazısı olay oldu anlamış değilim!
Gerçi millet artık bu oyunları yemiyor ama hadi yese de bizler burdayız kalemimizle neyin ne olduğunu yazmaya devam edeceğimizi unutuyorlar.
İşte eskiler ne kadar da güzel söylemiş ‘Allah bir insanın aklını alacağına canını alsın diye’ ne diyelim, akıl tutulması bu olsa gerek…

Yine bu olaylar sonrasında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üniversite yıllarından kankisi Nezir Asaroğlu’nun Şehir Gazetesi’ne ayda 80 bin TL destek verdiğini de bu köşemizden yazdık.
Sonrasında ise bu Nezir Asaroğlu’nun ne pislikler çevirdiğini ve millete iftira ve tehdit ile ne oyunlar yaptığını da anlatmıştık.
Sonunda bu yazdıklarımızdan sonra tabi ki bu müptezel Nezir Asaroğlu’nun başarılı devlet ve siyaset adamı bir eski bakanı hedef alarak gazetesinde mesnetsiz ve ahlaksızca haberler ve yazılar yazması sonrasında, büyükşehirin verdiği destekte (iddilara göre direk kesilmiş oldu)kesildi.
Yine bu iftiracı Asaroğlu’nun çevirdiği fırıldakları İnce Medya Grup olarak Manşetx Gazetemizde yazdıktan sonra, eski Bakan Cavit Çağlar için de yine olmadık yazılar yazıp iftiralar atan bu müptezel için sonunda Olay Medya da bu ahlaksız haberlere isyan ederek sonun da bir açıklama yaptı.

Bu açıklama ile artık Olay Gazetisi de bu şahıs ile ilgili yaptığı entrikalı ve yanlış işleri gündeme getireceğini belirtti ve ilk adım olarak da bu hafta pazartesi günü çıkan gazetesinde de bu kişiyle ilgili önemli konuları gündeme getirdi.
İşte bu olaylar yaşanırken 2 ay öncesinde bu şebekenin yeni bir planının ortaya çıktığını öğrendik.
Duyduklarımıza göre Bursa’da yeni bir haber sitesi kurulacaktı. Bu işin başına da algı yönetiminin sözde ustası sahte hesaplar açarak millete olur olmaz şeyler yazan Ercan Akyıldız geçecekti. Bu duyduğumuz konunun doğru olduğunu ve bu haber sitesinin 6-7 ay önce kurulduğunu ve isminin de Uludağ Medya olduğunu öğrendik.
Yine bu haber sitesiyle ilgili ayrıca köşe yazarlarını koyarak güçlü bir haber sitesi algısı oluşturulması planlanmış. Gerçi yazarlardan bazılarının Allah rızası için! Yazı yazdıklarını, para almadıklarını bile söylediklerini iletelim. ( Şark kurnazı Ercan Akyıldız da bunu yamaya müsait bir karakter!) 

Artık bu haber sitesi kim veya kimlere pazarlandıysa? Neyse işte bu plan ve en önemlisi benim de içersine dahil olduğum dolaylı konu ise bu www.uludagmedya .com haber sitesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili ‘Kim Bu Fotoğrafta Kadın’ haber başlığı ile Başkan Aktaş’ın gönül ilişkisi olduğu ile ilgili bir haber paylaşılır.
Sonrasında çok enteresandır bu haber 5-6 saat durduktan sonra aniden bu siteden kaldırılır. İşte biz de fakir basın işçisi olarak bu yazılanların ekran görüntüsünü ve birer kopyasını alarak arşivimize koyduk.
İşte olaylardan sonda bu haber sitesinin sahibi olduğunu söyleyen Ercan Akyılldız, bu haberi kendisinin yapmadığını ve siteyi kısa bir zaman önce En Bursa’nın da Sahibi Emin Adanur’a sattığını sosyal medyada yazarak aradan sıvışma yoluna girdi.
Ama hala bu sitenin akıbetinin ne olduğu ve bu haberin kim veya kimlerin baskısı ile yapıldığı ve sonra neden kapatıldığı hala bilinmiyor.

Bunun için bizler de, bu haberi kim veya kimler yaptıysa bulunsun diye bu haberleri İnce Medya Grup bünyesindeki haber sitelerimizde ve ayrıca ManşetX Gazetemizde yayınladık.
Yayınladıktan sonra baktık ki, birçok okurumuz Bursa’dan ve ülke genelinden haberin devamını merak ettikleri için bizlerde bu konuyu araştırarak bilgi ve belgeler ışığında bu fotoğrafı çekilen kişinin kim olduğunu ve bu konularla ilgili neler yaşandığını tüm çıplağı ile kamuoyuna aktardık.
Bunun için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın özel hayatıyla ilgili kamuoyunu ilgilendiren haberleri sizlere aktarmak durumunda kaldık.
Gerçi bu köşe yazılarını yazarken benim de çok seve seve yazdığım söylenemez. 

Mesela özellikle ülkemizde güç zehirlenmesi yaşayan bazı siyasetçilerin makam ve paranın getirdiği sarhoşlukla özel yaşantılarında gayrimeşru ilişkilere girmesi normal mi?
Hele hele bu muhafazakar ve dindar bir parti olarak yıllardır milletten oy alan AK Parti içersindeki bazı belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri veya milletvekilleri yapıyorsa burada bir sıkıntı yok mu?
Bence var!!!
Normal bir vatandaş bu konularda zafiyet gösterse belki de sadece toplumda mahalle baskısından dolayı konuşulur ve konu kapatılır.
Ama bu konular başta rakip diğer siyasi partiler olmak üzere ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerine koz vermek anlamına gelmektedir.
Onun için kimse yazdıklarımdan dolayı bana kızmasın kusura bakmasın!
Bu anlamda Bursa’da her kim hangi makamda olursa olsun özellikle ülkemizin %90’ı Müslüman olan bir toplumda aile düzenini bozacak ve kötü örnek olacak yanlış işler içinde ve ayrıca gayri meşru işler içinde olacak her kim olursa o kişileri yazacağımı belirtmek isterim.
Kusura bakmayın ama bu pis işleri yapan adamlar yaptıklarından utanmayacaklar ve ‘efendim sen diye yazdın’ diye beni mi hayıflandıracaklar?
Varsın yadırgasınlar sıkıntı yok…
Ama gerçekler bilinsin ve doğrular ortaya çıksın yeter.
Hak eden ettiği yerde olsun bizim de derdimiz bu olduğunu ifade etmek isterim.

Şimdi gelelim Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ın yazımızın başlığında yazığımız konunun içeriğine…
Bu arada unutmadan biraz sonra yazacağım konuları ve olayları teyit ettirmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkan Ahmet Bayhan’la görüştüğümü ve bana ‘’Bu konular İnegöl’de çok yazıldı ama bir şey olmadı’’ dediğini ve bunda ki yorumu da sizlere bıraktığımı iletmek isterim.
Bahse gecen konunun 2009 yıllarında dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Moldova yurt dışı gezisinde yaşandığı iddia ediliyor.
Ha unutmadan bundan önceki köşe yazımda kaleme aldığım ‘’Fotoğrafını Çektiği Esrarengiz Kadın Belli Oldu’’yazısıyla ilgili hala Başkan Alinur Aktaş tarafından bize ne kabul, ne inkar, ne de bir yalanlama açıklaması gelmediğini iletmek isterim. Böyle bir açıklama gelirse de seve seve okurlarıma açıklayacağımı da belirtmek isterim.
Evet bu Moldova yurt dışı gezine katılan o dönem İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş için enteresan bilgiler ve belgeler geldi.


Konuyu çokta uzun uzadıya yazmayacağım…
O dönem Başkan Alinur Aktaş gittiği Moldova gezisinde bir bayanla gönül ilişkisi olduğu iddia edildi.
Hatta bu bayan birlikte görüştüğü kişinin Belediye Başkanı olduğunu bildiği için Moldava’dan döndükten sonra İnegöl’de bazı siyasetçilere telefonla ulaşarak yerel secimler öncesi mevcut İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili gönül ilişkisi yaşadığını İnegöl’deki bazı muhalefet partisi yöneticilerine söyler.

Bu çarpıcı iddialar karşında zaman isteyen yöneticiler (ismi bende) diğer konularla birlikte bir daha bu yabancı uyruklu bayanla birlikte görüşürler.
Bu yabancı bayanla görüşen İnegöllü bazı siyasetçiler bu bayana, ‘sizin söylediklerinizin doğru olduğunu bilmek için bizi nasıl ikna edeceksiniz?’ diye sorarlar.
Bu teklife sıcak bakan yabancı uyruklu bayan, ‘şayet 60 bin dolar verirseniz elimdeki benim Başkan Alinur Aktaş ile beraber olan uygunsuz fotoğraf ve videolarımı size veririm’ der.
İnegöllü bu siyasetçiler de, ‘madem sizde belge var deyip bize kanıt olarak bir şey gönderin’ derler.
İşte bu teklife de olumlu cevap veren yabancı uyruklu bayan çok kısa bir video ve fotoğraf göndererek bu kişilere mail atar. 
Bana gelen bilgi ve belgelere göre bu videoyu ve fotoğrafı 5 kişinin gördüğü ve teyit ettikleri iddia ediliyor.
Zaten İnegöllüler bu konuyu çok yakından biliyorlar…
Şimdi bizler de, bize gelen bu iddiaları şimdi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a soruyoruz?
Sn. Aktaş yukarda yazdığım konuyla ilgili söyleneler doğru mu?
Kamuoyu adına artık tatmin edici bir cevap bekliyoruz…

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0