banner101

AK PARTİ'DE GEÇMİŞTE HATA YAPAN SİYASİLER

Bir seçim arefesine daha girmekteyiz.
Gerçi, eski seçimlerin coşkusu, heyecanı bu seçimlerde yok.
24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçimlere artık 2 hafta kaldı.
Bu hafta sizlere, Bursa'da geçmişte hata yapan siyasilerden bahsetmek istiyorum.



Bursa’da hata üstüne hata yapan siyasiler demişken, ilk akla gelen isim, tabi ki SEDAT YALÇIN.
Sedat Yalçın geçmiş dönemde, AK Parti Bursa’da, 3 kez İl Başkanlığı yapmış bir isim.
Bursa İl Başkanlığı yaptığı sürece, özellikle 2010 yılında attığı siyasi adımlarla hep kaybedenler tarafında oldu.
Sedat Yalçın, Bursa’da siyaseti yeniden dizayn etme hastalığına yakalanan ve tabiri caizse, yaptıklarının altından kalkamayan isimlerden birisiydi. Sebebi ise malum; o dönemlerde dönemin Bakanı Faruk Çelik'in üzerine, Bizans Saraylarında bile eşi benzeri görülmemiş entrikalar oynanmış ve Faruk Çelik’i Bursa’da etkisizleştirme projesi tutarak, Bursa’ya sayısız hizmeti dokunmuş, Bakan Faruk Çelik, Bursa’dan uzaklaştırılmıştı.




Faruk Çelik ise, AK Parti Genel Merkezi tarafından, Şanlıurfa Milletvekili olarak Şanlıurfa’ya gönderilmişti.
Bu yaşanan olaylardan sonra, Bursa'ya abi olarak dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gönderildi.




İşte tüm bu yaşanılanlardan sonra, Sedat Yalçın, siyaseten hatalar silsilesine devam etti.
Bizler o dönemde, yine bazı kişileri, Bursa’nın iyiliği için uyarmıştık ama sakalımız olmadığı için kimse bizi dinlemedi!
Dönemin AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, dönemin Bakanı Arınç'ın etrafını kuşatarak, yanlış bilgiler ve yönlendirmelerle, Arınç’ın Bursa siyasetinde yanlış adımlar atmasına ve Bursa'nın 5 yılını heba etmesine neden olarak, tarihe geçti.



Aslında bu hataları yapan dönemin Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın yine yanlış üzerine yanlış yaparak, yine Bakan Arınç'a güvenerek, yeni bir maceraya atıldı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmak için görevinden istifa etti.
Bu tarihi ve yanlış hamlesi adeta başarısızlığını taçlandırırak, ismini Bursa siyasetinde, başarılı olamamış siyasilerin arasına yazdırdı.
Peki yerine gelen kişi, bu olaylardan ders aldı mı?
Tabi ki hayır...

Zaten bu dersler alınmadığı için, Bursa hem siyasette, hem de hizmette Bakan Faruk Çelik'ten fazlasıyla istifade edemedi.
Sonuçlar ortada...
Bursa kaybetmiş oldu.



Bursa siyasetinde başarısız olan Sedat Yalçın’dan sonra, Bursa'ya vizyonel bir ismin getirileceği konuşulurken, AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten, dönemin AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın, Başkan Vekili Cemalettin Torun, Ankara'dan bazı kişilerinde devreye girmesiyle, AK Parti Bursa İl Başkanlığına atanmış oldu.
Tabi bu arada dönemin kudretli STK'sı olan Birlik Vakfı, Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar ve ekibi hiç olmadığı kadar güçlü bir hale gelmişti. Özellikle kendi yöneticileri olan Cemalettin Torun’un AK Parti Bursa İl Başkanı olarak atanmasına ciddi katkıları olmuştu.
Gerçi olanda hayır vardır misali, 2014'de AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un yaptıklarına bakarak, ne kadar vizyonsuz birisi oluğunu görmüş olduk.
Torun'da kendi ihtiraslarının ve arzularının peşinden giderek, Yalçın'ın yaptığı hataları teker teker yapmaya devam etti.



Bursa'nın abisi olan Bülent Arınç’tan sonra, yeni abi olarak Bursa'ya gönderilen Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile farklı bir siyaset yapmaya başladı.
Zaten Bursa'ya kim gelirse gelsin, teşkilatlarda hep sukutu hayal oldu.
Cemalettin Torun’da, aynı Sedat Yalçın gibi Bakan Müezzinoğlu'nun etrafını sararak ,yanlış bilgiler ve yönlendirmelerle birlikte, Bursa’yı kaybedenler sıralamasında üst sıralara soktu.
Gerçi bu dönemde en azından, o zaman Sağlık Bakanı olan Müezzinoğ'lunun sağlık yatırımlarında ve bazı önemli hizmetlerde Bursa’yı öne çıkarsa da, genel anlamda Bursa, hizmet alma noktasında geride kaldı.
Mesela hızlı tren o dönemde de hala gelmemişti vs...
Tabi ki yeni siyaset anlamında da Torun, nerede arkadaşı, memleketlisi ve dostu varsa, bir yere getirerek, gücüne güç katarak yoluna devam etti. Ama siyaseten yaptığı bu hamlelerle; teşkilat üyelerini, eski ve yeni partilileri bir araya getiremediği için, O’da nefsinin ve koltuğunun girdabına katılıp siyaseten başarısız olan isimlerden birisi oldu.
Ama dediğim gibi bazı arkadaşlarını meclis üyesi, bazı arkadaşlarını Milletvekili yaparak, adeta Bursa tarihinin en kudretli il başkanlarından biri olan Torun, görevden alınan il başkanları kervanına katılmaktan kurtulamadı.
Evet bunları neden anlatıyorum sizlere?
Çünkü Ak Parti Bursa’nın geçmişten ders alması lazım!!!
Yoksa birileri yine bedel ödeyebilir...
Özellikle 24 Haziran 2018 tarihi erken seçiminde partililer, birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır.



Özellikle AK Parti Bursa’nın yeni İl Başkanı Ayhan Salman ve kurmayları bu konuya dikkat etmelidirler.
Gerçi bazı önemli adımlar attıklarını iletelim. Özellikle Ramazan ayında verdikleri, vefa iftarları gibi.

 

Ayrıca, bu yaşanan olayları ve Bursa’yı çok iyi bilen ve Bursa'nın şansı olarak değerlendirdiğimiz Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun ilerleyen süreçte olumlu adımlar atacağını düşünüyorum.
Hatta malum haftaya bayram öncesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da miting yapacak.
Bu birlikteliği oluşturup, bir an önce meydanlarda ve sahada olmaları lazım.
Bazı kırgın siyasilerin olduğunu iletelim. Bursa kazanacaksa Ak Parti’li eski ve yeni yöneticiler ve teşkilat üyelerinin bir an önce birlikte olmaları gerekmektedir.
Makamlara ve mevkilere, herkes bir gün veda edecek. Önemli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman dediği gibi, 'Gök kubbede hoş bir seda'' bırakabilmek...
Yoksa geçmişte, Ak Parti Bursa'da başarısız olan Sedat Yalçın ve Cemalettin Torun gibi, sizinde isminiz kötü anılacaksa hiç bu işlere girmeyin daha iyi.
Bizler sadece değerlendirdik, yorum size ait. 
Selam ve dua ile
YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0