AK PARTİ’DE BELEDİYE BAŞKANI ADAY SIKINTISI

Bu günlerde Ak Parti’de aday sıkıntısı yaşanıyor.
Ak Parti Büyük Şehirlere aday gösterdiği isimler kamuoyunda fazla tutmadı.
Ankara Belediye başkanlığına Mehmet Özhaseki’yi aday göstermesi Ankaralıların tepkisine neden oldu.
Çünkü Ankara’da o kadar Kayserili yok bir de Özhaseki tutmaz.
Yine kulislerde Melih Gökçek”in Özhasekiyi istediği konuşuluyor.
Ankara Milletvekilleri mevcut başkan Mustafa Tuna”nın devamından yanaydı.
Eğer Melih Gökçek”in oğlu Yenimahalle veya Gölbaşından aday yapılırsa artık Ankara Belediye seçimlerine Gökçek damgası vurulur.
Bu da Ankara”da AK Parti sıkıntı yaşar yorumlarına neden oluyor.
İzmir yine aynı şekilde sıkıntılı Nihat Zeybekçi’nin İzmir adaylığı şimdiden tepki aldı.
Ak Parti İzmir’i Zeybekçi ile alamaz.
Antalya’da Menderes Türel de sıkıntılı.
Batı Doğu çekişmesi Antalya”yı sıkıntıya sokar.
Meclis Başkanı Binali Yıldırım aday olmak istemiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar aday ol dese de Yıldırım Meclis başkanlığı koltuğunu bırakmak istemiyor.
Bursa”da ise Ankara”ya gelip giden TBMM de kulis yapan Bursa”lılar eğer CHP li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Büyükşehire aday olursa AK Partinin Bursa”da işi zor diyiyorlar.
İlçe adayları onun için önem taşıyor.
Eğer temayüller dikkate alınmaz ise bir sıkıntıda orada yaşanacaktır.
Ak Parti kara kutu gibi oldu 2002 yılından beri ülkeyi yöneten Ak Parti bu güne kadar hep aynı yüzlerle Milletvekilliği seçimlerine girdi ve çoğu illeri kaybetti.
Halk sevilmeyen ve kibirli siyasetçileri istemiyor. Ak Parti bir türlü kibirli siyasetçilerden vaz geçemedi belediye seçimlerine bakın yine hep aynı yüzler aday vatandaşlar bu aynı yüzlere oy vermek istemiyor.
Ak Parti bir türlü dışarıya açılmadı hep kendi ekibi ile bu güne kadar siyaseti yürüttü oda milyonlarca oy keybetmeye neden oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partiyi toparlamaya çalışıyor ama halk artık siyasetçilerle uğraşmıyor çünkü kendi ekonomik derdine düşmüş o Yüzden Ak Parti bu dönem çok  sıkıntı yaşayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anketlerde zaten sıkıntıyı görüyor.
 Erdoğan 40 ilin belediye başkan adayının açıklamasından sonra gözler bazı il belediye başkan adayları ve ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi.
Başkan Erdoğan Ak Parti'nin 2019 yerel seçimleri için adaylık kriterlerini açıklamıştı.
Ak Parti'de yerel seçimler için Belediye Başkanlığı'na talip olacaklar için önemli uyarılarda bulundu ve şartlarını açıkladı. İşte Erdoğan'ın seçimlerde adaylık için "kapıları sonuna kadar açarım" dediği  kriter; Erdoğan, "Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin." Demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adayın da bir karşılığının olması lazım. Başarılarıyla milletimizin gönlünde yer alan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Bu vasıflara sahip kişileri partimize gelmesini beklemeden kendimiz gidip bulacağız. Tuttuğunu koparacak, ehli tevazu olacak, bu arkadaşla Allah'ın izniyle biz burada seçimi alabiliriz diyeceğiz.
 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0