AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI’NDA SON DURUM!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı aday tanıtım programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı açıkladı. Bilindiği üzere Binali Yıldırım ismi, siyasi kulislerde aylardır İstanbul Belediye Başkan adayı olacak diye konuşuluyordu. Yani bir anlamda beklentiler gerçekleşmiş oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 36 İstanbul ilçe adayının yanında, Beşiktaş'ta Serkan Toperi, Maltepe'de Ahmet Baykan ve Silivri'de Volkan Yılmaz ile 3 ilçeyi MHP ile ortak aday olarak açıkladı.

Ayrıca AK Parti’nin 1 Ocak’ta açıkladığı Ankara adayları ile Cumhur İttifakı’nın detayları belli olmuştu. Anakara’da aday tanıtım programında, Ankara'da 25 ilçenin 3'ünde MHP adaylarını destekleme kararı alınmıştı. Bu ilçeler olarak Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı olarak açıklanmıştı.

Şimdi gözler hafta sonu 5-6 Ocak tarihlerinde açıklanacak olan, İzmir’deki adaylarla ilgili, İzmir’de MHP’ye hangi ilçeler verilecek sorusu akıllarda. Bu illerde MHP koşulsuz AK Parti’ye destek vereceğini açıklamıştı. Görünen o ki AK Parti’nin İstanbul ve Anakara'daki adaylarında yaptığı gibi en az 2-3 ilçe yine MHP'ye verilecek gibi duruyor.

Şimdi gözler, bu anlamda Bursa’da sürecin nasıl devam edeceğine çevrildi.

Bursa'da tablo biraz farklı...

Şayet MHP, AK Parti’ye sadece Büyükşehir’de destek verirse, ilçelerde kendi adaylarını çıkaracağı konuşuluyor. Böyle olursa MHP'ye herhangi bir ilçe belediyesi verileceğini zannetmiyorum.

Ama bir başka kulis bilgisi ise şayet MHP Bursa’da İl ve ilçelerde aday göstermezse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi tasarrufu ile MHP ile görüşerek en az 2-3 İlçeyi MHP’ye vereceği konuşuluyor. Bu ilçeler arasında bulunan Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Yenişehir veya Orhaneli'den bazılarının MHP’ye verileceği iddia ediliyor.

Ayrıca kulis bilgisi olarak da, AK Parti Bursa’nın İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının, Ocak ayının ortalarını bulacağını iletelim. Son gün 15 Ocak olacaktır. Adaylar için 1 yıl beklediler, biraz daha bekleyecekler.

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLERİN EĞLENMESİ!

Bu yılbaşı televizyon ekranlarında enteresan bir haber yer aldı. Taksimde bazı Suriyelilerin yılbaşı akşamı kendi ülkelerinin bayrağını açarak eğlenmeleri büyük tepki çekti.

Tabi ki doğal olarak ülkemizde de tepkiler ardı sıra sosyal medyada gündeme geldi.

En akla gelen tepki ise, madem ülkelerini bu kadar çok seviyorlar, neden ülkeleri için savaşmıyorlar, burada eğleniyorlar sorusuydu.

Aslında haksızda değiller...

Suriye’de savaş devam ederken, ülkemizdeki özellikle genç ve belli yaşa gelmiş eli silah tutan Suriyeliler savaşmıyor, neden eğleniyorlar, neden savaşa gitmiyorlar ve oradaki Özgür Suriye Ordusu’na neden yardımcı olmuyorlar diye eleştirenler vardı.

Hatta bazı vatandaşlarımız onların burada eğlenmesi mümkün değil, eğleneceklerse gitsinler, etek giyinip sonra eğlensinler diye ağır eleştiriler yapan kişilerde vardı.

Ne diyelim, umarım en kısa sürede Suriye’deki savaş sona erer ve özellikle ülkemizde misafir ettiğimiz yaklaşık olarak 4 milyon kişi bir an önce kendi ülkelerine geri döner.

Malum ülke olarak ekonomik sıkıntılar yaşanırken, Suriyelilerinde maliyetini düşünürseniz, diğer vatandaşlarımızın hakkı da bu kişilere gidiyor. Buda olumsuz eleştirilerin gelmesine sebep oluyor.

Sakın yanlış anlamayın özellikle çocuklar, bayanlar ve yaşlılarla ilgili ülkemizde kalan Suriyelilere kimse bir şey demiyor. Onların yeri ayrı. Başımızın üstünde yerleri var...

Ama genç kesimi hele hele böyle birde eğlence yerlerinde veya meydanlarda görünce şaşırmamak eldi değil. En azından Suriye’de savaşan askerlerimizi ve onların askerlerine saygısızlık yapılmış oluyor. Onun için en azından saygı göstermeliyiz ve iktidar partisi bununla ilgili sorunu bir an önce çözmelidir.

Mümkünse olası Münbiç harekatı sonrası güvenli bölge oluşturularak, en azından ülkemizde yaşayan genç ve eli silah tutabilecek kişileri buraya gönderebiliriz. Kendi ülkelerini savunmuş olurlar ve ülkemizdeki Suriyelilerden de bazıları oraya gitmiş olur.

Ülkemizde Suriyeliler için yapılan bu haklı eleştirilerde bir nebze durmuş olur.

                              

                                   2019'DAKİ ZAMLARA HALK TEPKİLİ!

AK Parti yerel seçimler öncesi, 2019'daki ilk zamlardan dolayı vatandaşların ciddi tepkilere hedef oldu.

Öncelikle otoyola gelen %50'lik zam, internette kalkan kotaya bağlı fahiş fiyat artışı, 2019'da geçerli olmak üzere avukatlık ücretlerine yüzde 23,73 zam gelmesi ve bazı ürünlerde ÖTV’nin yüzde 13,38 arttırılması oldu.

Öncelik bu zamlara, otoyoldaki zamlardan dolayı ilk tepki doğal olarak Bursalılardan geldi.

Osmangazi köprüsüne %50’ye yakın zammın gelmesine vatandaşlardan ciddi tepki geldi.

Malum enerjide %10 indirim olmuşken, bu zamanların neden yapıldığını bir çok vatandaş merak ediyor.

Hatta bu zamlar geleceğine, hükümet bu zamları neden kendisi ödemiyor halka bize ödettiriyor diye eleştirenler oldu.

İşte size bir örnek!

Osmangazi köprüsü ücreti %50’e varan zam ile 71.75’ten 103.05TL’ye,

Osmangazi köprüsü Bursa arası otoyol ücreti %70 zam ile 19.90’dan 33.50 TL oldu!

Kısacası Bursa’dan İstanbul’a giderken, otoban ve köprüyü kullanmanın maliyeti tek yönde %50 artışla, 91.65 TL’den 136.55 TL’ye çıkmış.

Not: vatandaş şaşkın...Kullandığımız otoyola ne oldu da, bu zam geldi diyorlar!!!!

Tabi ki vatandaşlarda haklı 2018'de A'dan Z'ye her şeye gelen %50 zamlardan sonra tekrardan zamların olması vatandaşı üzdü.

İnşallah bununla ilgilide en kısa zamanda gerekli düzenlemeler olur.

Bizden söylemesi elçiye zeval olmaz...

            HOŞ GELDİN 2019!!!

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık.

Geri çokta iyi bir yıl geçmese de, oda geride kaldı.

Ekonomik sıkıntılarla dolu bir yılı geride bıraktık.

Yeni yılda, yeni umutlar ve yeni beklentilerle hayatımıza hoş geldi.

Tabi ki yeni yılın öncelikle herkese sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olmasını dilerim.

Dünya'da barışın, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir yıl olmasını temenni ederim.

Ayrıca 2019’un dünyada zulüm gören mazlumların biran önce zulümden kurtulduğu ve barışın hakim olduğu bir yıl olmasını dilerim.

2019 yılı, herkesin gönlünden geçenin olduğu ve sevdikleri ile mutluluk içinde geçirdikleri bir yıl olsun.

Yeni yıl, bundan önceki yılların hesabını yaptığımız, yapmış olduğumuz hataların olmadığı yeni bir yıl olsun.

Yeni yıllarda hayallerinize ve hedeflerinize ulaştığınız bir yıl olsun.

Allah'a emanet olun.

Selam ve dua ile,

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0