AK PARTİ NEDEN OY KAYBETTİ…..

Mehmet çatakçı

Ak Parti bazı illerde çok büyük oy kaybetti. Ak Parti hayatının en büyük hatasını bu seçimlerde yaptı çünkü halkın içerisine girmeyen ve kibirli olan halk tarafından istenmeyen bazı Milletvekillerini tekrar listeye koydu.

Halk tarafından istenmeyen bazı Milletvekilleri seçmenin ayağına gidemedi ve Parti merkezinden dışarı çıkamadı.

Bazı illerde yeni Milletvekili adayı olan Milletvekili adayları köy kasaba ilçe demeden halkın ayağına giderek oy istedi.

Yalnız eski mevcut vekilleri tepkilerden dolayı mitinglere oy istemeye götürmediler halk mevcut vekilleri istemiyordu.

Doğu’ dan tutun batıya kadar aday tepkisi vardı.

BAŞARILI VEKİLLER…..

Ak Partide halk tarafından sevilen ve karşılığı olan vekiller yeniden seçildiler.

Bunlardan birkaç örnek verirsek,

Ak Partiden; Antalya’dan Mustafa Köse,İbrahim Aydın,Aydın’dan Mustafa savaş,Ankara’dan Emrullah İşler,Nevzat Ceylan,Orhan Yeğin,Aydın’dan Mustafa Savaş,Bingöl’den Cevdet Yılmaz,Fevzi Berdiberk,Diyarbakır’dan Oya Eronat,Afyon’dan Veysel Eroğlu,İstanbul’dan Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş,Konya’dan Halil Etyemez ,Orhan Erdem Erzurum’dan Zehre Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan parti grup toplantılarında Bakanların,Milletvekilleri ve il,ilçe başkanlarının 1.derece yakınları devlet kapısından ihale almayacak emrine rağmen,devlet hastanelerinden ihale alan Bakan kardeşleri kim bunu incelemek ve o il veya ilçede niçin oy kaybedilmiş araştırmasını yapmak Teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Ataş’ın görevidir.

Çünkü Belediye Seçimleri kapıda.

TBMM YENİDEN TURNİKE EZİYETİ…

BAŞKAN KAHRAMAN GİDER AYAK BU SİSTEMİ NİYE GETİRDİ…

Meclis’te kulislere ve diğer giriş kapılarına yerleştirilen turnikeler Daha önce eski TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından da kulislere konulmuştu Milletvekillerinin tepkisi üzerine turnikeler kaldırıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın görevinin bitmesine kısa bir süre kala Meclis’in her tarafına turnike koymak oldu.

Meclis’te kampüslerin ana giriş kapılarında zaten yoğun güvenlik ve turnike sistemi olmasına karşın ana binanın da tüm kapılarına turnike sistemi yapılıyor. Böylece milletvekilleri, çalışanlar ve ziyaretçiler ikinci kez turnikeden geçerek ana bina ve halkla ilişkiler binasına girebilecek. Daha önce de kulislerde yaşanan yoğunluk nedeniyle turnike sistemi getirilmiş, ancak işlevsiz kalınca kaldırılmıştı

50 yeni vekile oda

Yeni döneme hazırlamak için çalışmaların hızlandığı Meclis’te, milletvekili sayısının 600’e çıkarılması nedeniyle de değişiklikler yapılıyor.

Meclis Genel Kurulu’ndaki sandalye sayısı ile halkla ilişkiler binasındaki milletvekili odaları yetmiyor.

Genel kurula yeni gelen milletvekilleri için sandalye eklenecek. Yeni milletvekillerine makam odaları için de halkla ilişkiler binasında yer alan komisyon başkanlarının kullandığı odalar ikiye bölünerek yeni odalar yapılıyor. Ayrıca yine aynı binada eski TBMM başkanları için ayrılan makam odaları da ana binaya taşınıyor.

Kahraman’ın da dahil olacağı 8 eski TBMM Başkanı’na Meclis’te makam odası yapılması için daha önceki dönemlerde karar alınmıştı. Kahraman, eski başkanların odası için ana binada daha önce bilgi işlem merkezi olarak kullanılan bölümü uygun gördü.

Bilgi işlem merkezinin olduğu kat boşaltılarak başkan odaları için yeniden düzenleniyor. Kahraman, görevi bıraktığı zaman yeni makam odasına da kavuşmuş olacak.

Meclis’te bir komisyon başkanlarının odası da değişecek.

Meclis artık bundan sonra yeni başkanını bekliyor

MUHTEMEL KABİNE ŞÖYLE OLUŞABİLİR…

16 Bakanlık olacak kabinede şu isimler yer alabilir.

Faruk Çelik,Ömer Çelik,İbrahim Kalın,Naci Ağbal,Mehmet Şimşek,Faruk Özlü,Berat Albayrak, ve birkaç isim sanayi ve ekonomi çevresinden katılması bekleniliyor.

TBMM Başkanlığına ise MHP nin onayı alınarak Binali Yıldırım veya Hayati Yazıcı olabilir.

MHP TBMM DE DENETİM GÖREVİ YAPACAK…..

MHP yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde Mecliste denetim görevini yapacaklarını belirterek ülkeye daha iyi hizmet bu şekilde verileceğine inanıyorlar.

MHP DE HALK NEZNİNDE SEVİLEN VE BAŞARILI BULUNAN MİLLETVEKİLLERİ …

Ankara:Sadir Durmaz ve Mevlüt Karakaya,Erkan Haberal,Yaşar Yıldırım

Konya,Mustafa Kalaycı,

Bursa,Hidayet Vahapoğlu,

Antalya,Abdurrahman Başkan,

Erzurum,Kamil Aydın

Samsun Erhan Usta,Manisa Erkan Akçay. 
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0