banner101

AK PARTİ MUNDAYA İLÇE BAŞKANI SÖĞÜTLÜ’DEN MHP’LİLERİ KIZDIRACAK SKANDAL PAYLAŞIM

Geçtiğimiz günlerde yine bu köşemden Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Av. İnci Sögütlü ile ilgili önemli bir köşe yazısı yazmıştım.

Bu yazımda özellikle AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü'yü görevden alınması veya yaptığı yanlış davranışlarından dolayı disiplin soruşturması açılması gerektiğini gündeme getirmiştim.

Ama gelinen son tabloda ne yazıkki yazdıklarımla ilgili hala Ak Parti Bursa İl Başkanlığı hiçbir açıklama bizlere ulaştırmadı veya açıklama göndermedi. 

Hatta aynı cevap hakkını  Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Av.İnci Söğütlü’den de gelmedi.

Hatta buda bizleri şaşırtaarak ona destek veren beslemleri yani meslektaşlarımdan bile bize cevap gelmedi.

İşin açıkçası ası bende çok şaşırdım bu durumdan.

Neyse gelelim biz konumuza…

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’ye aid kendisinin kurduğu iddia edilen 30 kişilik whatsap görüşmeleriyle  ilgili özellikle Ak Partili Bakanlar başta olmak üzere Ak Pati Genel Başkan Yardımcıları,Milletvekilleri,Ak Parti yöneticileri ve meclis üyleri ile ilgili bu whatsap grubundan ağza alınmayacak bazı yazılarda bulunduğunu sizlere aktarmıştım.

Hatırlamayanlar için bu yazıları yine sizleere akatarıyorum.

Bu arada ben bu yazışmları bile yayınlarken utanırken bir kadının böyle bir paylaşımlar yapması hatta erkeklerin olduğu bir ortamda whatsap grubunda paylaşması ne kadar etik takdiri sizlere bırakıyorum.

Ama işin en çok can alıcı noktası ise yine bu Whatsap grubunda hiç payşılmaması gereken bir paylaşımı yapması bence skandal oldu.

Bu konuda bizlere kadar değerli bir okurumuzdan hatta birden fazla okurumuzdan bu sıkıntı durumlar  bizlere ulaştı.

Zaten bu paylaşımların yapıldığı ve rahatsız olan bazı AK Partili yöneticilerin bu yanlış uygulamalara isyan ettiği için konuları bana da gelince bizlerde burada bu yanlış olayları  kamuoyuna adına bu konuları aydınlatmak için gündeme getirdim.

Zaten hatırlarsanız bu yazıyı yazmadan önce inşallah Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü görevinden istifa eder temennisinde bulunmuştum.

Baktım ki bu konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmeyince bende yazmak durumunda kaldım.

Peki Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü kendisinin kurduğu ve 30 kişilik whatsap grubunda Mhp kızdıracak ne tür paylaşım yaptı?

İşte size o paylaşımı aktarıyorum!

Şimdi paylaşımı yazdıktan sonra başta Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yazıyı yazan İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve ona destek veren yeni dönemde İlçe Başkanı olması için arkasında duran Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı görevden alınmaları belkide an meselesi olacaktır.

Hatırlarsanız aynı duruma benzer bir olay Mhp’de yaşanmıştı.

Bunun tam tersi MHP’li bir il Başkanı AK Partiyi eleştirdiği için olmuştu. 

Ama bu olayın  sonu da hüssran oldu.

Peki neydi bu konu;

O dönemde MHP'de Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ''Cumhur İttifakı'' ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı görevden alındı, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildi.

Hatta bir başka Mhpli isim olan Mhp Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı'nın Samsun'daki görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak "Genel başkanımız ifade etti. Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" demiş ve MHP olarak Samsun'da 7 belediye istediklerini ancak AK Parti'nin 2 belediye verdiği açıklamasında bulunmuştu.

İşte bu açıklamalardan dolayı Mhp’de istifa depremi yaşanmıştı.

Bu açıklama sonrasında Mhp Milletvekili için de disiplin soruşturması açılmıştı.

Aslında yine bu paylaşıma benzer yerel seçimler öncesinde Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’da bu kapsamda Mhp’nin Bursa’da yerelde seçimlerde alacağı İlçe mi var? Ki onlara İlçe verelim tarzında açıklaması olmuştu.

Ama bu sözleri sonrası konu  çok yankı bulunca sözlerini geri alıp Bursa’da yerel seçimlerde tek ilçe olarak Yenişehir İlçesini   Cumhur İttifakında Mhp’ye verilerek aslında Bursa’da cılız bir temsil olarak yer almıştı.

Zaten Bursa’daki Mhp secmenide bu olaylardan çok rahatsız olmuşlardı.

Bakalım Cumhur İttifakının bozulmasına karşı koyan Mhp’lilerde Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'nin gösterdiği hassasiyeti Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan nasıl bir tutum sergileyecek çok merak ediyorum.

Bana göre bu saaten sonra Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın ve Mudanya İlçe Başkanı İncci Söğütlü bu gece yarısı belkide görevden alındı yazısı gelirse hiç şaşırmamak gerekir.

Helel hele erken secimin konuşulduğu şu ortamlarda böyle paylaşım yapan kişilerin ve destek veren kişilerle ilgili hemen gerekli adımlar atılması lazım.

Yoksa Cumhur İttifakında ciddi kopmalar olabilir.

Bizden söylesi,,,

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih yamaç
Fatih yamaç - 4 yıl Önce

Necmi kardeşim seni kutluyorum güzel delillerle yazmışsın Bursa yönetimi sil baştan değişmezse kaybetmeye mahkumdur

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0