banner102

AK Parti de teşkilatların öfkesi..  Karaman, Kapıcıoğlu, Temelli ve diğerleri…

Demiştik zamanında. Temelli iyi yere temel attı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim dediği günün ötesinde..
Kendisi beni aradı şu soruları sordu.
-Ani seçim kararı nasıl oldu?
Çok güzel oldu başkanım.
-Ne olur?
Çok güzel olur başkanım.
-Bursa ne olur? ????
Şimdi Hmmm diyesim geliyor…
Aslında jeton o zaman düştü ama..
Vekil olma hayali süslemektir her yanı. Olabilir de herkesin hayalidir bu. Aslında planlar uzun vadeliydi. Bu herkes için yönetimde olanlar içinde geçerlidir.
Genel seçimler yerelin önüne alınınca planlar suya düştü. Uzun vadeli kurgulanmış senaryolar bir anda tersine döndü. Parti içinde hizmetten ziyade kendine hedef tayin edenler ters köşe oldular.
İki ay sonrasına alınan bir yerel seçim başta CHP ve diğer muhalif kanadın psikolojisini bozarken, aynı psikolojiyi Ak parti içinde bazıları da yaşamak zorunda kaldı. Nedir o? Sadece hizmettir derdimiz diyenler bir anda istifa etme yarışına girdiler.
İki ay önce kongreyle gelenler istifa etti.
İlk istifa kadın kollarından geldi. Başkan Gülten Kapıcıoğlu istifa ederek aday adayı oldu.
Ardından ana kademeden Muhammet Karaman, Halide Serpil Şahin, Bülent Temelli istifaları geldi.
İl yönetiminde kongreyle iş başına gelip iki ay sonra istifa eden bir anlayış hizmete ne derece dava adamı olduklarını böylece göstermiş oldular. Bu bir eleştiridir.  
KAPICIOĞLU ANKARA’NIN DAVETİNİ KIRAMAMIŞ!
Bursa kadın kolları teşkilatlarının genelinde şok etkisi yapan istifa süreci nasıl gelişti?
Bunu kimse bilmiyordu.
İl başkanları toplantısından bir gün önce Ankara’ya giden Kapıcıoğlu, Selva Çam ile görüşmüş. Perşembe günü istifa edip Cuma günü de il başkanlığı toplantısına girmişler. Nasıl bir işleyişse..
Perşembe günü Ankara’da olan ve Bursa kadın kolları toplantısına katılmadığı ortaya çıkan Kapıcıoğlu, Bursa kadın kolları siyasi hukuki işler başkanına milletvekilliğini istemediğini ama Ankara’dan teklif gelince istifa edip vekilliğe aday olacağını söylemiş.
Toplantı da ise ‘başkanımız istememiş ama genel merkez teklif edince kırmamak zorunda kalmış’diye üyelere aktarılmış. Hatta İnşallah ikinci üçüncü sıralarda olur diye de temenni de bulunulmuş.
Çok ilginçtir ki kısa süre önce REİS’in icabet etmek için geldiği Kadın kolları kongresinde yönetime talip olanlar yine kısa süre sonra vekil adaylığı için istife ettiler. Aslında Sayın Kapıcıoğlu başarılı bir siyasetçi ya! Neden böyle bir yolu seçmiş olabilir diye düşünürken, genel merkezden teklif geldiğini bu nedenle istifa etmek zorunda olduğunu öğrenince kendisine hak verdim. Bu nedenledir ki, değerli hizmetlerini TBMM çatısı altına taşımak istemiş.
Buraya kadar normal! Konuyu bir de genel merkez dek kilit isimlerden teyit ettireyim dedim. “Kadın kolları başkanımızı vekillik için davet etmişsiniz, istifa etmek istememiş ama siz zorlamışsınız.
Bursa’da çalışacak ekibin belini büktünüz.
Zaten yeni bir ekip oluşmuştu.
REİS kadın kollarına çok güveniyordu.
Hatta onlar için sürüp Bursa kongresine geldi. Sonra seçimlerde hayal kırıklığı yaşamayalım” diye sitem ettim.
Aldığım cevap karşısında açıkçası şok olmadım. Sorumu kahkahalarla karşıladılar. Öyle miy miş? dediler.
‘Kendisi geldi vekil olmak istiyorum istifa edebilir miyim dedi bizde siz bilirsiniz’ cevabını verdik dediler. Kadın kolları başkanının istifası parti içindeki diğer kadınların tepkilerine neden oldu. Yönetimlerde görev almış partiye gece gündüz emek verdiklerini söyleyen kadın kollarından bir çok kişi bize şikayetlerini aktardılar. Maddi durumları iyi olmayan bazı üyeler zamanında Sayın Kapıcıoğlu’nun ‘benden iş istemeyin, iş talebinde bulunanlar görevinden istifa etsin’ şeklinde sert çıkışlarına muhatap olduklarını belirtirken yönetiminde çok sayıda kişinin belediye ve diğer kurumlarda çalıştığı tepkilerini ortaya koydular. Sonuç olarak AK Parti kadın kolları tabanında Sayın Kapıcıoğlu’na çok sert eleştiri ve tepkiler var.   GEMİYİ TERKEDENLER! 17 ilçeyi yönetecek, Bursa’yı seçime hazırlayacak kilit noktadaki insanlar bir anda döküldüler.
İl ana kademeden Halide Serpil Şahin, Bülent Temelli ve Partiye doğru düzgün emeği olmayan Teşkilat başkanı aynı zamanda süreci idare edecek SKM başkanı Muhammet Karaman ile kadın kolları başkanı çok kritik bir süreçte Bursa’yı seçime hazırlayacak kadro güme gitti.
Genel seçimlerden önce yerel seçim olacaktı. Yereli atlatır genel de istifa ederiz planı yapanların gerçek niyetleri böylece ortaya çıktı. Halbuki, tüm yönetimler yeniydi ve işin gereğini henüz kavrayamamış kadrolardan oluşmuştu. Bilenlerde vekilliğe terfi etme derdine düştüler. Parti de kendini düşünen insanlar dolu. Kongrelerde ben olayım, yönetimlerde ben olayım, milletvekili de ben olayım. Her makamda ben olayım ayakları.. Oysa Milletvekili olabilmemiz için önce bir seçim kazanmamız, alın teri akıtmamız, eski seçimleri egale edecek sonuçlar almamız gerektiğini bilemediler. İyi parti CHP ve diğerleri çalışırken siz en önemli makamları boşaltıp vekil olma hayaliyle yatıp kalktınız.   BAŞKANLARIN ŞİKAYETLERİ Yıllar öncesinin listeleri duruyor, yeni liste yapılmıştı ama mahalle başkanları istediğinde eski listelerin verildiği şikayetleri var. Yeni listelerin ortada olmadığı şikayetleri var bazı bölgelerde.
Bursa’da istenmeyen bir durum var. Bazı mahalle başkanları şikayeti var.. Şu an mahalle delegeleri hazırlıyoruz sandık yönetimlerini hazırlıyoruz ama yıllar öncesi delege listelerini bana verilmiş deniliyor. Bu nasıl bir çalışma hani yeni delege listeleri yapılmıştı, bu ne arapsaçı gibi her şey birbirine karışmış.
Umarım Bursa hiç olmadığı kadar kötü bir sonuç almaz.
YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0