2018'DE ERKEN SEÇİM KAPIDA!

Milli İttifak veya Cumhur İttifakı ile gündeme gelen seçim ittifakı konusunda MHP ve Ak Parti'de birleşme noktasında sona gelindi. İlk genel seçimle ilgili nasıl bir yol haritası hazırlanacağı, kurulan komisyonda görüşüldü. Bununla ilgili bazı maddeler de kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Aslında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçime 1,5 yıl varken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’nin aday göstermeyeceği ve Ak Partiye destek vereceğini söylemesi önemliydi. Devlet Bahçeli’nin bu açıklaması ile Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri erken mi yapılacak soruları akıllara geldi. Bizim Gazetemizde, geçtiğimiz yıl Ankara Temsilcimiz Mehmet Çatakçı abimiz yazısında, o zamanda Ankara siyaset kulislerinde bastırılmış erken seçim olacağı konuşuluyor demişti. Bizler biraz şüpheli baksak ta, acaba diyorduk. Evet konuyu biraz daha analiz edelim.... Şimdi MHP Genel Başkanı Devlete Bahçeli seçimlere 1.5 yıl varken neden Ak Parti İle ittifak yapacağını açıklasın? Sorunun cevabı, olası erken seçimde MHP'nin rakibi İYİ Parti’yi sandığa gömmek istemesi. Yine AK Parti’de geçtiğimiz aylarda 5 Büyükşehir Belediye Başkanın istifa etmesi kamuoyunda önemli bir yer iştigal etti. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle ülke genelinde yapılan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda 30 büyükşehirden beklenen desteği alamamıştı. 17 Büyükşehirde Hayır, 13 Büyükşehirde Evet desteği çıkmıştı. Ankara AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan yerel seçimler öncesi riske girmeyerek, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Cumhur İttifakı ile öne alarak bir zafer daha kazanmak istiyor. Hatta Ankara'da konuşulanlara göre, önümüzdeki aylarda erken seçimin tarihinin de açıklanacağı söylenir. Yine iddialara göre 15 Temmuz 2018 Pazar günü veya 4 Kasım 2018 Pazar günü Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin birlikte olması için Ankara'da hummalı bir çalışma olduğunu iletelim. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası erken Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapmazsa hem İYİ Parti hem de diğer siyasi partilerin atacağı adımlarla ve olası yerel seçimlerde %50+1 alamazsa 2019 Kasım seçimlerinde çok daha büyük sıkıntılara girebileceğini söyleyelim. Zaten olası erken Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim yapılırsa, 2023'de sandıkların tekrardan halkın iradesine sunulacağını da iletelim. Hatta bu tarihin önemi de Lozan Antlaşması’nın biteceği tarihe geleceğini düşünürsek, önemli bir dönüm noktası olacağını da ifade edelim. Evet bizler, bize gelen bilgiler noktasında sizlere görüşlerimizi aktarmaya devam ediyoruz. Bakalım ilerleyen süreçte neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz.

AK PARTİ VEFA YEMEĞİNDE EN ÇOK KONUŞULANLAR
Ak Parti Bursa İl Başkanlığının düzenlediği önemli organizasyonlardan birisi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Bu programda Ak Parti’ye hizmet etmiş eski meclis üyeleri, 5 ana ilçe eski ve yeni ilçe yöneticileri buluştular. Bu programa, protokol olarak herkes eksiksiz katıldı. Başta Başkan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Eski Bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala'da hazır bulundu. Ayrıca eski Bursa İl Başkanlarından Şevket Orhan, Nagıb Vardar,Sedat Yalçın'da gelen kişiler arasındaydı. Yine eski Milletvekillerinden ise başta Ali Kul, Mustafa Öztürk, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su gelen kişiler arasındaydı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise vefa yemeğine eşi ile birlikte katıldı. Ama en çok konuşulan isim ise bir önceki Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun idi. Ne oldu da programa gelmedi merak edilen konulardan birisiydi. Hatta Torun birilerine küstü mü diye konuşanlar vardı. Kraldan çok kralcı olursan, sonun böyle olan diyenlerde vardı. Hayat işte, insanlar her şeyi zamanla öğrenmeye devam ediyor. Bu programda en çok konuşulan konulardan biride kurucu Ak Parti Bursa İl Başkanı olan Şevket Orhan'ın konuşması oldu. Konuşmasında özellikle bundan önceki dönemlerde kurucuların ve eski yöneticilerin neden hatırlanmadığını vurgulayarak eski İl Başkanlarına hatırlatmalarda bulundu. Hatta AK Parti’nin kuruluşunda yaşadıkları sıkıntıları anlatarak gelen konuklardan ciddi alkış aldığını da iletelim. Tabi ki bu programı yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a teşekür ettiğini de iletelim. Bu programda özellikle AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın vefa toplantısı ile ilgili herkesin davet edilmesi talimatı vermesine rağmen, bazı ilçelerden davet edilmeyen kurucuların ve eski yöneticilerin olduğu haberleri bizlere geldi. Örnek olarak Demirtaş Beldesi Kurucularından Mustafa Kuş derdini bizlere aktardı. Özellikle bazı arkadaşlarım bu vefa yemeğine neden davet edilmediğini, bunun nasıl vefa yemeği olduğunu sordu. Yine AK Parti’de 4 beldenin kurucularının davet edilmediği bize iletildi. Bakalım ilerleyen süreçte, bu eksiklerle ilgili Başkan Salman ne yapacak hep beraber göreceğiz.

FARUK ÇELİK ŞANLIURFA'DA DESTEN YAZMAYA DEVAM EDİYOR
Bundan önceki aylarda Bursa'da sahneye çıkan eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ciddi saha çalışmalarına başladı. Bu kapsamda sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Faruk Çelik sonrasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi,Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediye Başkanlarına ziyaretlerde bulundu. Hatta AK Parti Bursa İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarının davetlerine icap ederek bu toplantılara katılmıştı. Özellikle bu programlarda, Bursa'da siyasette uzak kalan arkadaşları ve teşkilat mensupları ve Ak Partililer onu yalnız bırakmadı. Hatta bu programlardan birilerinin de rahatsızlık duyduğunu iletelim. Bayram değil seyran değil, Faruk Çelik neden Bursa'da sahada diye yazanlar hatta konuşanlar oldu. Neden Faruk Çelik açılışlara davet ediliyor diyenler bile vardı. İşte Bursa'da yaklaşık iki aya yakın davetlere icap eden Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde ani bir karar ile Şanlıurfa’ya gitti. Şanlıurfa'ya gidince ve halkın desteği ile yüzlerce araçla konvoy yapılarak karşılanması, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği vefa yemeğinde bile en çok konuşulan konulardan birsiydi. Malumunuz eski Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa Milletvekili olması nedeni ile yöredeki insanları iyi tanıyan birisi. Bu kapsamda Şanlıurfalılar Faruk Çelik'i yalnız bırakmadı. Ne diyelim bizlerde eski Bakan Faruk Çelik Bursa ve ülkenin bir değeri. Bizde Faruk Çelik’in ülkemiz için çok önemli bir siyasetçi olduğunu bir kez daha her yerde görmüş olduk. Hatta Şanlıurfa’da ve Bursa'da Faruk Çelik’e siyaseten yine önemli görevler verilmesi gerektiğini söylersek yanlış olmaz. Bakalım ilerleyen süreçte siyasette neler olacak hep beraber göreceğiz. Selam ve dua ile
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0